Kenmerken van modestijlen van A tot G


Elke modestijl heeft zijn eigen kenmerken. Hierdoor is het makkelijk verschillende stijlen van elkaar te onderscheiden. Hieronder worden enkele modestijlen besproken.

Androgyn

Androgyn wilt zeggen iets dat niet uitgesproken mannelijk of vrouwelijk is. Mannen die zich in deze stijl kleden gebruik soms vrouwelijke elementen zoals juwelen of make-up. Vrouwen gebruiken dan weer mannelijke elementen zoals blazers en hemden.

Fig. 1: Androgyn - vrouwelijk
Fig. 2: Androgyn - mannelijk

Bohemain

Bohemain wordt ook wel eens de hippielook genoemd. Zowel mannen als vrouwen hebben vaak lang haar. Kleren zitten vaak eerder los rond het lichaam. Ook dragen ze graag jeans.

Fig. 3: Bohemain - vrouwelijk

Fig. 4: Bohemain - mannelijk

Casual

De casual stijl is de meest gewone stijl. Het is belangrijk dat je je in deze stijl op je gemak voelt. Kleren zitten vaak comfortabel en los, en soms oogt deze stijl wat slordig.

Fig. 5: Casual - vrouwelijk

Fig. 6: Casual - mannelijk

Countrylook

Mensen die zich kleden naar countrylook gebruiken elementen uit het Engelse platteland. Dit zijn bijvoorbeeld rijbroeken, hoge laarzen en tweed.

Fig. 7: Countrylook - mannelijk en vrouwelijk

Fig. 8: Countrylook - vrouwelijk

Etnisch

De etnische stijl gebruikt elementen uit andere culturen. Dit kunnen Afrikaanse of Zuid-Amerikaanse prints zijn.

Fig. 9: Etnisch - mannelijk

Fig. 10: Etnisch - vrouwelijk

Gothic

Gothic is een modestijl die hoort bij de muziekstijl gothic. Kleren zijn vaak zwart, gezichten worden vaak wit gemaakt, en ook piercings en tattoos horen erbij.

Fig. 11: Gothic - mannelijk

Fig. 12: Gothic - vrouwelijk

Grunge

Grunge is ook een modestijl die bij een muziekstijl hoort. De meest gekende grunge-band was Nirvana, en de kledij die zij droegen past ook binnen deze modestijl. Elementen die hier terugkeren zijn hemden met ruiten, scheuren in broeken en veel laagjes over elkaar.

Fig. 13: Grunge - mannelijk

Fig. 14: Grunge vrouwelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten